Son Gönderiler

Deri Kemer Ölçüsü Nasıl Alınır? Deri Kemer Beden Tablosu

Deri Kemer Ölçüsü Nasıl Alınır?

Deri kemer alırken doğru ölçüyü bilmek, hem kemerin rahat bir şekilde kullanılmasını sağlar hem de tarzınızı tamamlar. İşte deri kemer ölçüsünü doğru bir şekilde almanın adımları:

Adım 1: Mevcut Bir Kemeri Kullanma

Eğer zaten doğru uzunluktaki bir kemere sahipseniz, bu kemeri kullanabilirsiniz. Kemeri düz bir zemine yerleştirin ve toka dahil olmak üzere uçtan uca ölçüm yapın.

Adım 2: İdeal Kemer Uzunluğunu Belirleme

Eğer mevcut bir kemeriniz yoksa, bir kemerin ideal uzunluğunu belirlemek için kullanabileceğiniz bir formül vardır. Bel çevrenizi ölçün ve bu ölçümü bir kemerin delikleri arasında paylaştırarak ulaşacağınız değer, ideal kemer uzunluğunuz olacaktır.

Adım 3: Kemerin Takılacağı Yeri Belirleme

Kemerinizi genellikle takmayı düşündüğünüz yere göre ölçüm yapın. Bazı kişiler kemerlerini bel hizasında takarken, bazıları daha altta veya üstte tercih edebilir. Kemerinizi takacağınız yeri belirleyip, ölçümü o noktadan yapın.

Adım 4: Ölçüm Yapma

Ölçümü yapmak için bir mezura veya esnek bir şerit ölçü kullanabilirsiniz. Belirlediğiniz noktada kemerinizi takarak, ölçüyü alın. Eğer belinizde giyecekseniz, bu ölçümü pantolonunuzun bel hizasından alabilirsiniz.

Adım 5: İhtiyaç Durumunda Ayarlama

Kemerinizin delikleri genellikle belirli aralıklarla gelir. Ölçüm yaptığınızda elde ettiğiniz değeri en yakın deliğe eşitlemek için bir miktar ayarlama yapabilirsiniz.

Ek Tavsiyeler:

  • Birden fazla kemer almayı düşünüyorsanız, farklı renk ve stillerde kemerler için ayrı ölçüler almak önemli olabilir.
  • Kemerinizi geniş bir yere almayı planlıyorsanız, belinizi ölçerken pantolonunuzun üzerine giyiyorsanız bu durumu göz önünde bulundurmalısınız.

Unutmayın, doğru kemer ölçüsü seçmek, hem konforlu bir kullanım sağlar hem de şıklığınızı tamamlar. Ölçüyü doğru almak için zaman ayırın ve kemerinizi istediğiniz gibi kullanmaktan keyif alın.

 

Deri kemer beden tablosu

genellikle kemerin uzunluğunu belirleyen standart bir rehberdir. Ancak marka ve üreticiye göre bu tablolar değişebilir. İşte genelde kullanılan bir deri kemer beden tablosu örneği:

Bel Çevresi (cm) Kemer Uzunluğu (cm)
105 115-120
110 120-125
115 125-130
120 130-135
125 135-140
130 140-145
135 145-150
140 150-155

Bu tablo, bel çevresi ölçüsüne göre genel bir kemer uzunluğu sağlar. Ancak bazı kemer modellerinde ek delikler veya ayarlanabilir tokalar sayesinde belirli bir esneklik de bulunabilir.

Unutmayın ki, deri kemer seçerken kemerin takılacağı yeri ve giysiyle uyumunu göz önünde bulundurmak da önemlidir. Bazı insanlar kemerlerini bel hizasında takmayı tercih ederken, diğerleri daha altta veya üstte kullanabilir. Ayrıca, kemerin belinize tam olarak oturması için ölçümü o bel hizasından yapmalısınız.

 
Yayınlanan: Deri Dünyası

Yorum Yap